Asiointi

Asiakirjat taloyhtio.infosta

Voit tilata asiakirjat ja tehdä tarvittavat ilmoitukset käyttäen Taloyhtio.Info palvelukanavaa. Osakkaille ja asukkaille on jaettu taloyhtiökohtaiset tunnukset.

Sisäänkirjautumisen jälkeen löydät välilehdeltä ”Tilaa & ilmoita” taloyhtiötäsi koskevat tilattavat asiakirjat ja ilmoituskaavakkeet.

Tilaukset (vaihtelevat taloyhtiökohtaisesti)

Isännöitsijätodistuksen tilaus

Voit tilata isännöitsijätodistuksen liitteineen tai ilman liitteitä. Mainitse tilauksessa tulevatko liitteet vai ei. Isännöitsijäntodistuksesta veloitetaan taloyhtiökohtaisen sopimuksen mukainen hinta.

Lainaosuuslaskelman tilaus

Mikäli asunto-osakkeilla on yhtiön nimissä otettua lainaa, jota maksetaan takaisin kuukausittain rahoitusvastikkeena, on osakkaalla aina oikeus halutessaan maksaa osuutensa tällaisesta lainasta pois haluamanaan ajankohtana. Lainaosuuslaskelma tarvitaan, mikäli haluatte maksaa huoneistonne lainaosuuden pois. Huoneiston lainaosuus lasketaan aina kuluvan/tulevan kuukauden viimeisen päivän mukaan. Lainaosuussuorituksen eräpäivä sovitaan aina erikseen. Viivästyneitä suorituksia ei valitettavasti voida ottaa vastaan. Lainaosuussuorituksen myötä rahoitusvastike jää pois huoneiston kuukausittaisista maksuista suoritusta seuraavan kuukauden alusta lukien. Lainaosuuslaskelmasta veloitetaan taloyhtiökohtaisen sopimuksen mukainen hinta.

Avaintilaus

Avaintilauslomakkeella voit tilata käyttölukon suojatun avaimen (koskee myös sähköisiä kulkuavaimia). Tilauksia voi tehdä vain huoneiston omistaja tai omistajan valtuuttama henkilö. Lukkoliikkeestä ilmoitetaan erikseen, kun avaimet ovat valmistuneet. Avaimesta veloitetaan lukkoliikkeen hinnaston mukaisesti ja tilaus maksetaan noudettaessa. Avain tulee noutaa lukkoliikkeestä henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. Lukkoliike tarkistaa avainluovutuksen yhteydessä henkilötiedot.

Ilmoitukset (vaihtelevat taloyhtiökohtaisesti)

Muuttoilmoitus

Muuton yhteydessä tehdään aina muuttoilmoitus taloyhtiölle, viranomaisille ja Postille. Tällä lomakkeella voit tehdä muuttoilmoituksen taloyhtiölle.

Autopaikan varaus/irtisanominen (taloyhtiöt, joissa on taloyhtiön autopaikkoja)

Lomakkeella varataan tai irtisanotaan autopaikka. Varatusta autopaikasta tehdään kirjallinen sopimus.

Vesimittarilukeman ilmoitus (taloyhtiöt, joissa laskutetaan mittarilukeman mukaan)

Huoneistokohtaisesti kulutetusta vedestä tulee osakkaan ilmoittaa mittarilukema kirjallisesti pyydettäessä tai asunnon vaihtaessa omistajaa. Myös vuokralaisten vaihtuessa on syytä kirjata lukemat muistiin.

Vikailmoitus

Tällä vikailmoituslomakkeella voit tehdä vikailmoituksen isännöintiin. Huom. Kiireellisissä vahinkotapauksissa ota yhteys suoraan huoltoyhtiöön.

Kunnossapito- ja muutostyöilmoitus

Kun asunnossa tehdään korjaus- tai muutostöitä, on osakkeenomistajan tehtävä niistä kirjallinen ilmoitus taloyhtiölle hyvissä ajoin etukäteen.

Häiriöilmoitus

Mikäli asukas havaitsee talossa sellaista häiriötä, mitä ei voida pitää normaalista asumisesta aiheutuvana ja mikä on taloyhtiön järjestyssääntöjen vastaista, tulee siitä tehdä ilmoitus isännöitsijätoimistoon. Häiriöilmoitus tehdään aina kirjallisesti. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä eivät käsittele muita ilmoituksia. Ilmoituksessa tulee selvitä häiriön laatu, ajankohta ja mistä asunnosta häiriö on mahdollisesti lähtöisin. Häiriöilmoituksen tekijän nimeä ei paljasteta häiriön aiheuttajalle. Häiriötä aiheuttaneen naapurin kanssa kannattaa kuitenkin ensin yrittää keskustella asiasta, sillä on mahdollista, ettei hän ole ymmärtänyt aiheuttaneensa toiminnallaan taloyhtiön järjestyssääntöjä rikkovaa häiriötä. Jos keskustelu ei tuota toivottua tulosta, on häiriöilmoituksen tekeminen tapa käynnistää virallisempi prosessi naapurirauhan palauttamiseksi.